Kamen d.d. Pazin
Priča o kamenu i čovjeku
O našoj tvrtki

Eksploatacija, prerada i primjena arhitektonsko-građevinskog kamena

Poduzeće Kamen Pazin je dioničko društvo koje se od 1954. godine bavi eksploatacijom, preradom i primjenom arhitektonsko-građevinskog kamena. Kamen Pazin proizvodi blokove vapnenca u 7 kamenoloma na području Istre i Dalmacije. Obrada kamena i proizvodnja brojnih finalnih proizvoda odvija se na Pilani u Pazinu. Veći dio proizvodnje je baziran na Istarskom žutom (poznat i kao Kanfanar), tvrđem Kirmenjaku te kamenu Valtura. Tvrtka je izvozno orijentirana te stalno prisutna na tržištima Francuske, Italije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Luxemburga, Belgije, Mađarske, Poljske, Češke, Rumunjske, Kine, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Crne Gore i Srbije.

Misija

Misija tvrtke Kamen d.d. je stvaranje ugodnog životnog ambijenta za naše kupce, a dugogodišnja tradicija i iskustvo, kreativni zaposlenici, najsuvremenije tehnologije dostupne na tržištu te suradnja s pouzdanim partnerima diljem svijeta jamstvo su njenog ostvarenja.

Kamenolomi

Kamen d.d. Pazin proizvodi kamene blokove u 7 kamenoloma smještenih u Istri i Dalmaciji. U našim je kamenolomima zaposleno 150 ljudi, uključujući i one zaposlene u posebnom istraživačkom odjelu.

Pročitajte više…

Pilana

Pilana u Pazinu je postrojenje sa modernom tehnologijom u kojoj se kameni blokovi režu u gotove gaterirane ploče, kamene kocke i ostale zahtjevne proizvode.

Pročitajte više…
Izrada web stranica: Netlex