fbpx
Kamen d.d. Pazin
O našoj tvrtki

Eksploatacija, prerada i primjena arhitektonsko-građevinskog kamena

Tvrtka Kamen dioničko je društvo koje se od 1954. godine bavi eksploatacijom, preradom i primjenom arhitektonsko-građevinskog kamena. Kamen d.d. proizvodi blokove vapnenca u 7 kamenoloma na području Istre i Dalmacije. Obrada kamena i proizvodnja brojnih finalnih proizvoda odvija se na pilani u Pazinu. Veći dio proizvodnje je baziran na Istarskom žutom (poznat i kao Kanfanar), tvrđim vapnencima Kirmenjaku i Mironji, te Valturi i Planu. Osim što je lider na domaćem tržištu, tvrtka je izvozno orijentirana i stalno prisutna na tržištima Francuske, Italije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Slovenije, Luksemburga, Belgije, Danske, Mađarske, Poljske, Češke, Rumunjske, Kine, SAD-a, Rusije, Ujedinjenog Kraljevstva, Crne Gore i Srbije.

Misija

Misija tvrtke Kamen d.d. je stvaranje ugodnog životnog ambijenta za naše kupce, a dugogodišnja tradicija i iskustvo, kreativni zaposlenici, najsuvremenije tehnologije dostupne na tržištu te suradnja s pouzdanim partnerima diljem svijeta jamstvo su njenog ostvarenja.

Kamenolomi

Kamen d.d. proizvodi kamene blokove u 7 kamenoloma smještenih u Istri i Dalmaciji. U našim je kamenolomima zaposleno 150 ljudi, uključujući i one zaposlene u posebnom istraživačkom odjelu.

Saznajte više…

Pilana

Pilana u Pazinu je postrojenje sa modernom tehnologijom u kojoj se kameni blokovi režu u gaterirane ploče, podove, fasadne obloge, kocke i razne druge tehnički zahtjevne proizvode.

Saznajte više…
Izrada web stranica: Play Digital