Kamen d.d. Pazin

Sponzorstva

Meridiana Kamen Team

U prosincu 2020. potpisan je novi ugovor za glavno sponzorstvo biciklističkog kluba Meridiana Kamen Pazin. Ideja o sponzorstvu biciklizma u Istri i Hrvatskoj rodila se na biciklijadi organiziranoj povodom 25-te obljetnice postojanja tvrtke Kamen Pazin. Nedugo zatim osnovan je i biciklistički klub “Kamen Pazin”. Bili su to začeci biciklizma i osvještavanje o biciklističkom sportu u Istri. Nekoliko desetljeća kasnije, ostvaren je dugogodišnji san o stvaranju profesionalnog biciklističkog kluba spajanjem BK “Kamen Pazin” i talijanske “Meridiane” u novu ekipu pod nazivom “Meridiana Kamen Team”. Kroz “novi” klub prošlo je mnogo vrhunskih profesionalaca i ostvareni su vrhunski rezultati na državnim i međunarodnim natjecanjima. Novim Ugovorom nastavlja se suradnja naše tvrtke i “našeg” kluba sa ciljem podrške u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata, što je ujedno i odraz poštivanja tradicije, društvene odgovornosti i senzibiliteta za razvoj ovog sporta u Hrvatskoj.

Mediteranski kiparski simpozij Dubrova u Labinu

Susreti umjetnika unazad pedeset godina u sklopu likovne kolonije Mediteranski kiparski simpozij stvorili su reprezentativnu zbirku monumentalnog parka skulptura u kamenu koji fascinira postojanošću i ljepotom. Kamen d.d. Pazin glavni je donator kamena za ovaj jedinstveni simpozij koji se održava svake godine.

Međunarodna studentska kiparska škola Montraker

Montraker, međunarodna studentska kiparska škola, osnovana je 1991. godine, a 1993. godine - od trenutka kada se u rad uključuju studenti Akademije lijepih umjetnosti iz Bratislave - poprima i međunarodni karakter. U starom kamenolomu u Vrsaru, unutar petnaest dana tijekom mjeseca kolovoza i rujna, ova kiparska škola s pet studenata, pretvara svoje ideje u kamen. Osim studenata, skulpture predstavljaju i njihovi profesori mentori, a u radu im pomažu profesionalni kamenoklesari. Kamen d.d. jedan je od glavnih donatora kamena za izradu kiparskih skulptura ove međunarodne škole.

Izrada web stranica: Play Digital