Kamen d.d. Pazin

O nama

Naša tvrtka

Tvrtka “Kamen” d.d. Pazin se od 1954. godine bavi eksploatacijom, preradom i primjenom arhitektonsko-građevinskog kamena. Na temelju kvalitete proizvoda, proizvodnog procesa te općenito sustava poslovanja 2005. godine Društvo je steklo Certifikat ISO 9001:2000.

“Kamen” d.d. Pazin proizvodi blokove vapnenca u 7 kamenoloma na području Istre i Dalmacije. U samim kamenolomima je uposleno 150 djelatnika, uključujući i radnike u posebnom odjelu istraga.

Kako blokove iz naših kamenoloma tako i one od drugih dobavljača, te ploče i ostale proizvode iz raznih vrsta kamena prerađujemo na suvremeno opremljenoj pilani u Pazinu.

Uprava društva, koja obuhvaća administrativni, financijski, razvojno-marketinški te komercijalni sektor smještena je u centru grada Pazina, na adresi Trg Slobode 2. Osim pilane u Pazinu i spomenutih kamenoloma, “Kamen” d.d. Pazin ima u vlasništvu i tvrtku “Moravamermer” A.D. Beograd, Srbija.

U tvrtki “Kamen” d.d. Pazin zaposleno je 360 radnika. Uz navedeno tvrtka “Kamen” d.d. Pazin kontinuirano angažira brojne kooperante.

Consulting, izmjere objekata, stručno vođenje i postavu kamena na području Republike Hrvatske pružamo u sklopu naše tvrtke “Istra Marmi” d.o.o. Pazin – telefon 052/703-200 i web: www.istra-marmi.hr

Kratka povijest

Eksploatacija, prerada i primjena arhitektonskog građevnog kamena u Istri ima višetisućljetnu tradiciju. Oslanjajući se na tu tradiciju, iskustva i stečena znanja, 1954. god. osnovano je poduzeće “Kamen” u Pazinu.

U prvom desetljeću poslovanja poduzeće KAMEN uspjelo je objediniti sve kapacitete djelatnosti kamenarstva na području Istre. U svom daljnjem razvoju do današnjih dana, prateći tehnološki napredak, ulaganjima u suvremenu opremu i nove proizvodne postupke te prilagođavajući tome organizaciju rada, poduzeće povećava proizvodnju i asortiman proizvoda.

U svom polustoljetnom radu i poslovanju poduzeće je širilo poslovne kontakte u zemlji i inozemstvu. Tvrtka “Kamen” d.d. Pazin održava poslovne odnose na području Republike Hrvatske, mnogobrojnih europskih i prekomorskih zemalja.

“Kamen” d.d. izvozi sirovinu, polugotove i gotove proizvode kupcima iz Italije, Francuske, Švicarske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Belgije, Luksemburga, Rusije, Kine, Tajvana, SAD-a, Rumunjske i drugih zemalja.

Detaljno prateći tržišna kretanja granitnu, mramornu, travertinsku i raznu drugu kamenu sirovinu uvozimo iz Brazila, Španjolske, Italije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Makedonije i Kine čime proširujemo i nadopunjavamo paletu prodajnog asortimana naših vapnenaca.

Vremenska crta

U 8. mjesecu osniva se tvrtka KAMEN sa 7 zaposlenih.
Prvi direktor je Josip Paulić.

1954.

Počinje gradnja pogona prerade u Pazinu.

1957.

Počinje proizvodnja finalnih ploča u Pazinu. Montira se prva ventilirajuća fasada na zgradi INA-e u Zagrebu.

1958.

Tvrtki Kamen pripajaju se Istarski nemetali Pula, kamenolomi Boksita Rovinj. Kamen raspolaže sa 14 kamenoloma i 3 pilane

1961.

Kamenu se pripaja kamenolom Buje. Zapošljavaju se prvi diplomirani inžinjeri i ekonomisti.

1963.

Uvodi se prva moderna linija za gaterirano-polirane ploče.

1974.

Tvrtka KAMEN privatizirana, u vlasništvu zaposlenih (83,26%).

1992.

Uvodi se "Podzemna metoda eksploatacije" u kamenolom Kanfanar.

1995.

Otvoren podzemni kamenolom "Korenići".

2009.

Otvoren kamenolom Mironja pokraj Dubrovnika.

2011.

Uvodi se prava CNC freza Breton. Montira se prvi gater SIMEC kod kojeg su pile fiksne a blok se diže.

2013.

Otvara se kamenolom "Stara kava" kod Trogira (Plano).

2014.

CNC freza Donatoni sa 3 diska, 3 kom CNC freze sa jednim diskom, stroj za ivice Montresor-Luna, stroj za obradu kosina Montresor - Viva, Gater Simec sfera 100 pila. Izgradnja nadstrašnice na gaterani, uvedena u Kanfanaru nova podzemna sjekačica Fantini. Preuređenje i izgradnja hale za preradu loma.

2017
Izrada web stranica: Netlex